Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

via inhabitat by Lucy Wang

A tiny but cozy writer's haven has popped up in the corner of a lush garden in Brooklyn. Local design firm Architensions created the Writing Pavilion, a light-filled writer's studio for a pair of creatives. With simple furnishings meant to minimize distractions, the 50-square-foot timber-clad structure is punctuated by glazed openings that bring in natural light and frame views of the outdoors.

The interior is furnished with a folding writing table set in front of a large window, a chair, electrical outlets, a built-in couch, and storage space. “The pavilion’s sectional shape acts as a device to bring natural light inside, and induces optimal conditions for the human eye,” says Architensions. “The specific phenomenological conditions of this retreat space make ideas come to life through a synthesis of material and spatial imagination.”

See also:  architension website
Images via Architensions, © Cameron Blaylock
Images via Architensions, © Cameron BlaylockImages via Architensions, © Cameron Blaylock

Images via Architensions, © Cameron Blaylock

Tag(s) : #Architecture-Cityplaning, #Design, #Environment, #Ideas, #LiveWork

Share this post

Repost 0